zpravodajství a fotografie z Valmezu

EDICE 5 v Galerii Sýpka

středa, 08 prosinec 2010 13:53

Nový výstavní projekt Galerie Sýpka nese název Edice 5 a představuje atelier Malby 2 Fakulty umění Ostravské univerzity, který vede František Kowolowski a jeho odborný asistent Jiří Kuděla. Spolu s nimi se představí čerství absolventi školy Pavla Malinová, Josef Mladějovský a Pavel Dvořák.
Malířská škola Františka Kowolowského je otevřená různým formám a přístupům k médiu, počínaje malbou. Posluchačům je umožněno pracovat otevřeně a svobodně tak tradiční formu malby přesahovat.

Výstava Edice 5 přináší prezentaci různých projevů malby, rozkrývá viditelný vztah média a tématu a hledá pro něj adekvátní formy. Návštěvník se tak setká se soubory obrazů, prostorových objektů a videí nejčerstvější nastupující generace umělců spojených s Fakultou umění Ostravské univerzity.
Zároveň Galerie Sýpka otevírá možnost poznat kvalitní tvorbu významného současného českého malíře a performera Františka Kowolowského. Ten se kromě své tvorby věnuje mladým nadějným talentům, kterým nabízí své zkušenosti, vytváří umělecký dialog a pomáhá hledat, odhalovat a rozvíjet jejich potenciál.
Výstava bude v Galerii Sýpka ve Valašském Meziříčí zahájena ve středu 8. prosince 2010 v 18 hodin, úvodní slovo pronese kurátor výstavy MgA. František Kowolowski. Vernisáž bude korunována výstředním vystoupením hudebního tělesa Schwarzprior.

 

Výstava vznikla za podpory Ministerstva kultury ČR. Navštívit ji můžete až do 6. února 2011, otevřeno je denně od 9 - 17 hodin, v sobotu a neděli od 13 - 17 hodin.

Více informací na www.agenturavia.eu.


Read 5170 times Last modified on sobota, 09 leden 2016 08:00